Tussentijds opzeggen leasecontract

Hoe werkt het tussentijds opzeggen van je leasecontract? En hoe voorkom je hoge kosten. Het tussentijds opzeggen van een leasecontract kan redelijk duur zijn. Leasemaatschappijen willen het voortijdig beeindigen van een leaseovereenkomst zoveel mogelijk voorkomen. Als ze dat niet zouden doen, zouden er veel leaserijders tussentijds over willen stappen op een andere auto (bijvoorbeeld als er een nieuw model uitkomt of wanneer de fiscale regelgeving wijzigt met gevolgen voor de fiscale bijtelling).

Voorkomen hoge kosten tussentijds opzeggen leasecontract

Bij het opzeggen van een leasecontract voor afloop van het contract berekent de leasemaatschappij in de regel hoge kosten. Er wordt een afkoopsom berekend en soms ook nog een extra boete. De afkoopsom bedraagt in de regel: de handelswaarde van de leaseauto verminderd met de boekwaarde van de leaseauto. Daarnaast calculeert het leasebedrijf ook nog gemiste winst doordat je eerder stopt met de leaseauto. Als je aangeeft bij de leasemaatschappij dat je tussentijds wilt stoppen met je leaseauto maken ze een berekening van deze kosten en kun je bepalen of dit nadelig is. Waarschijnlijk is dit het geval.

Er is echter een manier om deze hoge kosten te voorkomen. Als iemand anders jouw leaseovereenkomst overneemt voorkom je deze hoge kosten. Jij hebt geen hoge kosten meer én degene die jouw leasecontract overneemt heeft een mooie leaseauto met een relatief korte leasecontract periode. Een win-win situatie dus.

De beste manier om je leasecontract snel en eenvoudig over te laten nemen, is om deze via AutoLeaseContract aan te bieden: leasecontract aanbieden.

Jouw leaseauto is direct inzichtelijk voor geinteresseerden en je zult vermoedelijk al snel reacties ontvangen. Daarnaast wordt automatisch een e-mail uitgestuurd dat jouw auto geplaatst is aan mensen die vooraf al hadden aangegeven geinteresseerd te zijn in een leaseauto van jouw merk en type.